Dagpengene var det der hjalp mig

For nyligt blev virksomheden, hvor jeg tjente mine penge nødt til at fyre de fleste medarbejdere. Jeg stod til min store overraskelse uden løn.

Det synede helt vildt uoverkommeligt. Jeg har aldrig stået uden stabil løn. Heldigt nok har jeg hele tiden været med i en a kasse. Det var min redning, da jeg uden varsel blev uden arbejde.

Jeg har nogen gange formodet, at det var formålsløst at overføre penge til arbejdsløsheds-kasse. Jeg har jo aldrig været
jobsøgende før, men glædeligvis var jeg kvik nok til at fortsætte som medlem.

Da jeg til min store overraskelse stod arbejdsløs blev det altså bare en stor sikkerhed.

A-kassen bidrog med at få styr på det med penge og alt det andet, og de bidrog til at være opmærksom på mulige jobmuligheder, fremstillemotiverede jobansøgninger og CV’er. Det var egentlig nogenlunde nemt.

Der er få jobs i mit fag. På baggrund af det var jeg indstillet på, at jeg ville være ledig i en længere periode. Økonomisk ville det være stramt, men det kunne godt gå. Jeg kunne få dagpenge som medlem af en a-kasse. Derfor var jeg tilsikret pengemæssigt. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke magen til en fast løn, men jeg har råd til lejligheden, og jeg kan brødføde min familie. Det er det væsenligste for mig, og det er jeg meget glad over.

Der er jo mange arbejdsløshedskasser, og det vigtigste for mig er, at den jeg er medlem af er relevant for mit fag. Arbejdsløsheds-kassen skal endvidere være til at stole på. Glædeligvis følte jeg mig det rette sted.

Jeg blev indkaldt til nogle indledende besøg hos min a-kasse, og der var endvidere lejlighed til at melde sig til til lærerige hold, hvor jeg blev en del mere oplyst om for eksempel firmaer.

På et tidspunkt fik jeg en henvendelse fra Akademikernes a-kasse – som meddelte, at arbejdsløshedskassen havde et eventuelt job til mig. Jeg var henrykt.

Kort tid efter var jeg til afklaringssamtale i virksomheden. Samtalen gik forrygende, og et par timer efter kontaktede de mig om, at de gerne ville ansætte mig.

Jeg nåede at være arbejdsledig lidt under et år, og det er befriende, at jeg nu kan gå på arbejde. Jeg er taknemmelig for mit nye arbejde.
Det er en byrde at stå uden arbejde, og det er vigtigt at modtage den korrekte guidning.

Jeg følte mig godt hjulpet på mig af min arbejdsløsheds-kasse.
At være berettiget til arbejdsløshedsdagpenge som medlem af en arbejdsløsheds-kasse blev på mange måder min redning økonomisk. På grund af det var jeg garanteret rent økonomisk, og jeg blev ikke nødsaget til at afskaffe de genstande, der er vigtige for mig.