Kbh blev for nogle tidsår siden prist som verdens hovedstad for cykler, og for nylig så vi endnu en flot rekord på bordet. Man ser i øjeblikket størstedelen cykler i hovedstaden, sammenlignet med privat og offentlig trafik. Dette resultat er i særklasse, når man holder det op mod den øvrige moderne del af verden. Herudover eksisterer der de krystalklare goder, at luftkvaliteten højnes, grundet der sker begrænset udledning afforurening sammenlignet med hvis alle mennesker kørte på arbejde i bil. Det er i tillæg rimeligt trafiksikkert at være cyklist i vores by, fordi der findes små cykelveje på alle veje, så du er aldrig alene, hvorfor man ser minimal risici for, at biler og busser ikke får øje på dig. Men du skal altid være varmsom, når der er store køretøjer med blinde vinkler.
Herfor er du med overvejende sandsynlighed også en der kører på cykel og er ved at trænge til en nyere dame- eller herrecykel. Og eventuelt er dit barn nået alderen, hvor det mangler sin private børnecykel. Prøv at udvælge en cykel, som passer til dit behov. Derfor er det vitalt at blive bevidst om, hvis du kun skal cykle begrænsede distancer lokalt i centrum af byen hvorved du muligvis er i stand til at klare dig siddende på en klassisk herre- og/eller damecykel i bedstefar/-mor-typen, eller du har meget langt til din arbejdsplads, og med afsæt heri bør gå efter lette og aerodynamiske cykler.
Beskriver du dig selv som i en fremskreven alder, har til eksemepel en knæskade eller eksempelvis bare temmelig doven, er en el cykel en anden mulighed. I så fald bør du tænke over, om du ønsker elcyklensom damemodel, almindelig cykel eller måske mere klassiske bycykel. En el-dreven cykel er desforuden ikke forurenende, eftersom den får energi fra et batteri, som har omfattende holdbarhed. De er lavet med en bred vifte af mekanismer, men modellerne med motor i centrum foruden forhjulsmotor er lige nu de hovedsageligt populære hos os. Cykelhandlerne har dertil elcykler med bagdreven motor. Cyklen med centermotor er den med den højeste pris, men den har dog så ydermere et ekstremt behageligt motortræk. Mærkerne er mange af de identiske fabrikanter, der også sælger de eldrevne cykler. Eksempelvis Centurion plus Nishiki for blot at nævne nogle.