Jeg elsker cykelsport og hverdags cykling. Og derfor vil det være essentielt at eje en kvalitets cykel. Pt skal jeg nu selv til at skaffe mig en ny, og således læser jeg om diverse damecykler, herrecykler foruden bl.a. især en såkdalt ’Principa cykel’. Som sådan er en Raleigh Classic desuden et vigtigt punkt i mine refleksioner. Fordelen omkring cykler er egentlig, at denne producent står bag handcrafted cykler med aluminiumsstel, som bliver lavet i DK. Jeg er ikke sikker på op til flere faktorer. Bl.a. navnet hvorvidt det skal ende med en Principa cykel eller en Raleigh Classic? Og skal jeg finde min nye cykel mellem damecykler eller herrecykler? Egentlig er det naturligvis mest feminint at cykle på en cykel til damer, og desuden rummer damecykler den fordel, at det ser naturligt ud med en cykelkurv. Dog er herrecykler langt mere stabile i cyklernes stel, foruden at man finder en større mængde af racercykel på markedet.

Hvis jeg skal købe min nye, bedste ven mellem damecykler, er en Raleigh Classic et virkeligt ideelt valg. Fx cyklen, der hedder Raleigh Classic Lady, der må beskrives som en af de mest klassiske damecykler. Denne cykel er tiltalende da den er elegant og har ikke for meget teknik, der kræver grundig udbedring. En cykel som Raleigh Classic er lavet med et alu stel, ca. 7 gear, som er indvendige og dertil ”vbremse” på forhjulet & pedalbremse ved det bageste hjul.

Brandet Principa Cykler udgør en modsat type damecykler + herrecykler. En Principa cykel kan nok være en vildt god mountainbike. Principa er faktisk et landskendt cykelbrand fra Danmark når det gælder racer-cykler foruden city- og mountain bikes. Principa Cykler er kendt for uovertrufne cykelegenskaber foruden minimal massefylde.